skip to Main Content

Architecture
It’s all in the mix

Wij combineren creativiteit, bouwtechnische kennis en organiserend vermogen om functionele en toekomstbestendige gebouwen te realiseren die tot de verbeelding spreken.

Contact opnemen

Voor projecten, variërend van woningbouw, utiliteitsbouw en leisure tot verduurzaming en herbestemming van bestaand (monumentaal) vastgoed, pakt Shaping Matters graag de rol van de traditionele bouwheer op. Vanaf de eerste schets tot de oplevering heeft de opdrachtgever één aanspreekpunt die ontwerp, technische uitwerking en bouwbegeleiding verzorgt. Naast totale ontzorging betekent dit voor opdrachtgevers een integraal ontwerp- en realisatietraject.

Hierbij zijn vormgeving, techniek en budget optimaal op elkaar afgestemd en wordt er tot bij de oplevering zorggedragen voor de realisatie van de beoogde kwaliteiten.

Woning – Vught

Met een pasgeboren tweeling breidde dit jonge gezin in Vught uit van 3 naar 5. Daarmee ontstond ook de behoefte aan een ruimere begane grond. Naast het creëren van meer ruimte voor een woonkeuken, bijkeuken, werkplek en speelkamer/logeerkamer, ook het moment om de houten begane grond vloer volledig te renoveren.

Lees meer

R.K. Maria O.O. – Waalwijk

Transformatie van een rijksmonumentale kerk tot woongebouw. In het koordeel is 1 luxe stadsvilla ondergebracht en in het middenschip zijn 18 studio’s van ca. 40m2 gerealiseerd. Door tegen de binnengevels te bouwen, is de typische, lange zichtlijn bij binnenkomst nog altijd ervaarbaar en is het gevoel van ‘wonen in de kerk’ versterkt door de aanwezigheid van baksteen sier-elementen in de woning. Voor een zorgvuldige aansluiting op de binnengevels is de vloerrand voorzien van een ‘zaagtand-vensterbank’; bruikbaar als bv. boekenplank of wijnrek.
Lees meer

Beachhouses – Nieuwvliet-Bad

Onder de vlag van Arcus Projectontwikkeling en Roompot Projects was Shermel Hansen verantwoordelijk voor de visie en conceptvorming voor de herontwikkeling en uitbreiding van de bestaande camping tot een vakantiepark van ca. 28,5 ha met 460 vakantiewoningen. Bij de ontwerpuitwerking gaf hij als designmanager leiding aan het externe ontwerp-team en maakte zelf ook deelontwerpen. Waaronder 40 beachhouses met een sfeervolle en natuurlijke uitstraling, die efficiënt, duurzaam en flexibel in een productiehal zijn geprefabt.
Lees meer

Woning – Den Bosch

Deze opdrachtgevers wilden meer ruimte op de verdieping en de woning verduurzamen. De uitbreiding is vormgegeven door de karakteristieke bakstenen schijven (voor- en achtergevels) uit te bouwen en hiertussen een duurzame ‘groene schil’ als het ware ‘in te klemmen’.
Lees meer

Panorama Cabins

Onderzoek naar een low-impact, short-stay recreatie-concept. Een combinatie waarin behoud en beheer van natuur-rijke omgevingen hand in hand gaat met duurzame, ecologische en kleinschalige recreatie.
Lees meer