skip to Main Content

Herbestemming
R.K. Maria O.O. – Waalwijk

Transformatie van een rijksmonumentale kerk tot woongebouw. In het koordeel is 1 luxe stadsvilla ondergebracht en in het middenschip zijn 18 studio’s van ca. 40m2 gerealiseerd.

Contact opnemen

Door tegen de binnengevels te bouwen, is de typische, lange zichtlijn bij binnenkomst nog altijd ervaarbaar en is het gevoel van ‘wonen in de kerk’ versterkt door de aanwezigheid van baksteen sier-elementen in de woning. Voor een zorgvuldige aansluiting op de binnengevels is de vloerrand voorzien van een ‘zaagtand-vensterbank’; bruikbaar als bv. boekenplank of wijnrek.

Woning – Vught

Met een pasgeboren tweeling breidde dit jonge gezin in Vught uit van 3 naar 5. Daarmee ontstond ook de behoefte aan een ruimere begane grond. Naast het creëren van meer ruimte voor een woonkeuken, bijkeuken, werkplek en speelkamer/logeerkamer, ook het moment om de houten begane grond vloer volledig te renoveren.

Lees meer

Beachhouses – Nieuwvliet-Bad

Onder de vlag van Arcus Projectontwikkeling en Roompot Projects was Shermel Hansen verantwoordelijk voor de visie en conceptvorming voor de herontwikkeling en uitbreiding van de bestaande camping tot een vakantiepark van ca. 28,5 ha met 460 vakantiewoningen. Bij de ontwerpuitwerking gaf hij als designmanager leiding aan het externe ontwerp-team en maakte zelf ook deelontwerpen. Waaronder 40 beachhouses met een sfeervolle en natuurlijke uitstraling, die efficiënt, duurzaam en flexibel in een productiehal zijn geprefabt.
Lees meer

Woning – Den Bosch

Deze opdrachtgevers wilden meer ruimte op de verdieping en de woning verduurzamen. De uitbreiding is vormgegeven door de karakteristieke bakstenen schijven (voor- en achtergevels) uit te bouwen en hiertussen een duurzame ‘groene schil’ als het ware ‘in te klemmen’.
Lees meer

Panorama Cabins

Onderzoek naar een low-impact, short-stay recreatie-concept. Een combinatie waarin behoud en beheer van natuur-rijke omgevingen hand in hand gaat met duurzame, ecologische en kleinschalige recreatie.
Lees meer